ghfhffgfmhj

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Γιαλισμα αλουμινενιου σασι

     Το συγκεκριμένο θέμα αφορά του μοντελιστές του ραφιού πως τους λέω εγέ αυτούς που θέλουν δηλαδή να διατηρούν το μοντέλο τους σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση μπορούν λειτουργικά και κυριώς εμφανισιακά γιατί για τους υπόλοιπους θα ακούγετε κάπως αστείο να ασχοληθούν με το γυάλισμα του σασί αφού με  2,3 παιξίματα θα γίνει  πάλι το ίδιο!!
    Όπως και να έχει το γυάλισμα του σασί είναι σχετικά εύκολη υπόθεση αρκεί το σασί μας να μην ειναί σκαμένο με βαθιές χαρακιές! Θα χρειστεί ένας τροχός με ειδικό εξάρτημα για γυαλόχαρτο ή ένα τριβείο!! Το γυαλόχαρτο που θα χρησιμοποιήσουμε στον τροχό θα πρέπει να είναι 240άρι επείσης. Θα χρειαστούμε ενα 1000άρι γυαλόχαρτο για τελικό τρίψιμο με το χέρι και μια αλοιφή γυαλίσματος αλουμινίου ή μετάλου!!
Αφού λύσουμε το σασί θα πρέπει να το πλύνουμε καλά ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα λιπαρών ουσιών!
Στις παρακάτω φωτό φαίνετε ένα σασί μεταχειρισμένο πριν το γυάλισμα!!


Και μετά το τρίψιμο με τον τροχό.


Θα δείτε ότι κάποιες γρατζουνιές έχουν παραμείνει, εάν είναι πολύ βαθιές καλό είναι να μην επιμείνουμε με τον τροχό καθώς μπορεί να μειωθεί κατά πολύ το πάχος του σασί!
Έπειτα θα τρίψουμε με το χέρι με το 1000άρι γυαλόχαρτο (ώστε να γίνει ακόμα πιο λεία η επιφάνεια του αλουμίνιου) οπώς βλέπετε στην φωτό από κάτω

Τέλος εάν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε όλη την επιφάνεια με αλοιφή και να τρίψουμε πολύ καλά με καθαρό σκληρό πανί μέχρι να έχουμε το αποτέλεσμα του καθρέπτη! Χωρίς την αλοιφή θα έχουμε ένα πιο ματ αποτέλεσμα!
αλοίφουμε την επιφάνεια με την αλοιφή





Μετά από καλό τρίψιμο με καθαρό πανί έχουμε το τελικό αποτέλεσμα
Η διαδικασία αυτή μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη και σε άλλα εξαρτήματα μεταλικά ή αλουμινίου που δεν έχουν ανωδίωση η ακόμα και σε περιπτώσεις που θέλουμε να μετατρέψουμε ένα αλουμίνιο από ανωδιωμεένο σε καθρέπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.