ghfhffgfmhj

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

RC BODY RESTORATION (HOW TO UNPAINT A BODY)


     Ισως πολλοι δεν το γνωριζουν  αλλοι μπορει να μην μπαινουν στην διαδικασια.
Ενα λεξαν ΝΑΙ μπορει να ξαναβαφτει απ την αρχη  και μαλιστα με πολυ καλα αποτελεσματα!

ΠΡΙΝ                                     ΜΕΤΑ

Η αληθεια ειναι οτι αναλογα την συσταση της βαφης (σπρευ) αλλες μπογιες βγαινουν ευκολοτερα αλλες οχι τοσο!Τα ακρυλικα σπρευ βγαινουν πολυ ευκολοτερα πχ απ τα polycarbonate!
   Υπαρχουν διαφοροι λογοι που μπορει να θελουμε  να ξεβαψουμε ενα λεξαν
αλλα ο σημαντικοτερος λογος για να γνωριζουμε αυτην την διαδικασια ειναι οτι θα μας φανει πολυ χρησιμο εαν κατα την βαφη ενος λεξαν με πανω απο 1 χρωματικους συνδυασμους  κανουμε καποιο λαθος στα μασκρισματα. επεισης  πολλες φορες σκεφτομαστε ενα χρωματικο συνδιασμο ο οποιος εντελη δε μας αρεσει και τοσο και  θελουμε να το διωρθωσουμε!Οποτε η τεχνικη αυτη θα μας φανει ισως πολυ πιο χρησιμη για να διορθωσουμε ενα φρεσκοβαμμενο λεξαν απ το  να ξεβαψουμε-ξαναβαψουμε το παλιο μας!Απλα να αναφερω οτι οσο πιο φρεσκια ειναι η μπογια (και ας εχει ξεραθει) τοσο πιο ευκολα και με λιγοτερα υπολοιματα θα φυγει απ το λεξαν μας!
 Στην πραξη λοιπον ....θα χρειστουμε υγρων φρενων dot4 ενα πολυεργαλειο χειρος τυπου dremel(οχι απαραιτητα ωστοσο θα μας λυσει τα χερια και θα κανουμε πιο σωστη δουλεια)ενα scotch brite και ενα ζευγαρι γαντια!
 Θα προσπαθησω λοιπον να ξεβασω -βαψω ενα μεταχειρισμενο λεξαν απο φορμουλα 1/10!


Αρχικα θα αλειψουμε το καπακι με το υγρο φρενων (να μην σταζει αλλα να εχει μια ικανοποιητικη ποσοτητα)και θα το αφησουμε για τουλαχιστον 30 λεπτα ισως μια ωρα ωστε να αρχισει  το χρωμα να μουλιαζει!

Στην συνεχεια θα αρxισουμε να το τριβουμε με την πλευρα του  scotch brite που εχει το συρμα αφου θα το εχουμε βουτηξει  κι αυτο στο dot4!

Η διαδικασια θα επαναληθφει μεχρι να δουμε οτι αρχιζει η μπογια να φεγκιζει (κατα διαστηματα καλο ειναι να καθαριζετε το καπακι και να το ξαναπερνατε με dot4)και να εχει μεινει πλεον ενα πολυ λεπτο στρωμα χρωματος στο λεξαν(καλο θα ειναι να μην βρουμε διαφανο λεξαν με το σφουγγαρακι ωστοσο ακομα κι αν αυτο  συμβει μην ανυσηχητε ... η επιφανεια του λεξαν ειναι διαφανη και ετσι  δεν φαινονται τυχον γρατζουνιες που μπορει να μεινουν απ το scotch brite,αυτο που ισως μπορει να επειρεαστει λιγο ειναι η γυαλαδα του).
 Σ αυτο το σημειο θα παρουμε το dremel και θα βαλουμε ενα βουτσακι στλιλβωματος ,ειναι ιδανικο εξαρτημα καθως μπορεις να εφαρμοσεις αρκετη δυναμη (πραγμα που χρειζετε ωστε να φυγει το χρωμα)και δεν εχουμε φοβο μην χαραξουμε-κοψουμε το λεξαν!



 Εδω βεβαια θελει αρκετη υπομονη καθως αυτη η διαδικασια μπορει να διαρκεσει και πανω απο 3 ωρες για μια επιφανεια λεξαν 1/10 παντα!
Εαν δεν εχουμε dremel συνεχιζουμε με το scotch brite ωστοσο οπως ειπα και πριν το λεξαν ενδεχετε να χασει μερος της γυαλαδας του!



 Στις φωτο και στο βιντεο που ακολουθει θα δειτε οτι οσο προχωραει η διαδικασια και αρχιζει το λεξαν να γινετε διαφανο σε ορισμενα σημεια ενω μπορει να αφαιρειτε το χρωμα  μενει μια ασπρη σκια-θαμπαδα !
 Αυτην την θαμπαδα την αφηνουν τα polycarbonate spray  ενω τα ακρυλικα φευγουν εντελως και το λεξαν γινετε στην κυριολεξια οπως ηταν στην αρχικη του μορφη!Στην συγκεκριμενη περιπτωση τα εμπριμε χρωματα ειναι ακρυλικα ενω το ασπρο οχι ,οπου λοιπον υπηρχε ασπρο χρωμα αφηνει  μια αχνη θαμπαδα!Αυτη η θαμπαδα ωστοσο δε επειρεαζει το τελικο αποτελεσμα παρα ελαχιστα σχεδον δεν φαινετε δηλαδη!Προσοχη ομως εαν εχει μεινει εστω και ελαχιστη μπογια τοτε σιγουρα το αποτελεσμα δεν θα ειναι το επιθυμητο!
 Αφου πλεον θα εχουμε αφερεσει το περισσοτερο χρωμα απ το λεξαν θα εχουν μεινει καποιες γωνιες -εσοχες και σημεια που δεν μπορεσε να περασει το βουρτσακι μας!


 Ωρα να αλαξουμε εργαλειο και να βαλουμε μια τριχινη βουτσα ωστε να βγαλουμε και το παραμικτο ιχνος μπογιας ωστε πλεον να εχουμε ενα διαφανο λεξαν!


 Ετσι πεον το λεξαν ειναι διαφανο




 Αυτο ειναι ολο ,μασκαρετε -βαφετε και ετοιμο το ανακαινισμενο λεξαν !









Διαθεστε ενα απογευμα και δε θα το μετανιωσετε (η απολαυση της δημιουργιας ειναι πολυ πιο εντονη απο απο την χαρα της αγορας ενος καινουργιου λεξαν)




     
 Δειτε το σχετικο βιντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.