ghfhffgfmhj

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Xray ep1 ,nt1 electric brushless conversion

Χray nt-1 brushless conversion





Οι μετατροπες σε μοντελα 1/10 touring εχουν τον μεγαλυτερο βαθμο δυσκολιας ...ο διαθεσιμος χωρος ειναι πολυ μικρος ,οι επεμβασεις πρεπει να ειναι χειρουργικες ωστε να γινουν οι δυνατον μικροτερες αλλοιωσεις ,το κεντρο βαρους και το σημειο τοποθετησης των μπαταριων επεισης αποτελει εναν πονοκεφαλο για αυτα τα παναλαφρα μοντελα .
   Oλα λοιπον ηρθαν "τσιμα τσιμα" στο αγωνιστικο xray ,δεν μπορουσε να γινει και αλλιως αλλωστε για να μετατραπει σε ηλεκτρικο.



Η βαση του μοτερ τυπου Γ που αποτελειται απο δυο επιμερους κομματια αλουμινιου τα οποια βιδωνονται μεταξυ τους




...θα βιδωθει στο σασι εκει ακριβως που βιδωνουν και οι βασεις του θερμικου κινητηρα



Το δυταχυτο πλεον δεν μας χρειαζετε ,στην θεση του θα μπει ενας αλουμινενιος ανταπτορας και ενα sprur gear με 48dp βημα γραναζιου οπως ακριβως και στα ηλεκτρικα 1/10 touring.
 Οσον αφορα το σημειο που θα τοποθετηθει η μπαταρια θα πρεπει να ειναι οσο το δυνατον χαμηλοτερα και στο κεντρο του αυτοκινητου ετσι ωστε να μην αλλαξει δραματικα το "ζυγισμα" του αυτοκινητου. Eνα δυσελο stick pack ειναι αδυνατον να τοποθετηθει κατα αυτον τον τροπο ετσι λοιπον η λυση της τοποθετησης  sadle pack στην θεση που βρισκετε το ντεποζιτο ειναι μονοδρομος !
  Η μονη τροποποιηση που θα πρεπει να γινει ειναι να κοπει το carbon upper tray σε καποια σημεια ωστε να φωλιασουν οι μπαταριες .Πριν ομως  γινει αυτο θα κατασκευαστει μια πλαστικη βαση-υποδοχη για τις μπαταριες οι οποια θα βιδωνει  στις υπαρχουσες τρυπες του σασι (καμια extra τρυπα στο σασι).







 Πολυ προσεκτικο "φαγωμα" του carbon upper tray στα σημεια που χρειαζετε....







 και το θερμικο xray nt1 πλεον γινετε xray ep1 και ειναι ετοιμο να αφησει τα λαστιχα του στην πιστα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.