ghfhffgfmhj

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Mugen mbx6 rally game 2speed conversion , porche 911 body

Mugen mbx6 rally game 2speed conversion (porche 911 body)

 Μα αυτο δεν ειναι buggy ??
Ναι γιατι δεν μπορει ενα buggy να μετατραπει σε rally game...
Μα ειναι ενα απ τα καλυτερα buggy ποιος ο λογος ?
Πολλες οι απαντησεις σ αυτο το ερωτημα ...
α)που λεφτα για αγορα καινουργιου σασι
β)το πνευμα της μετατροπης  δεν εχει λογικη ουτε ορια
γ)τα περισσοτερα rally game ειναι buggy ουσιαστικα
βεβαια καποιος αλλος μπορει να το πει κι αλλιως ...
δουλεια δεν εχει ο διαολος επνιγε τα παιδια του..lol
 Για ολους τους  παραπανω λογους και για αλλους τοσους αποφασισαμε με τον  λαζαρο(ιδιωκτητη του Mugen) να μετατρεψουμε  το mugen του σε rally game .
Οι αλλαγες εχουν να κανουν :
Σε στησιμο :πιο σκληρα ελατηρια και λαδια σε αναρτησεις αλλα και διαφορικα
ενω το μεταξωνιο αυξηθηκε απο 315mm σε 330mm για αισθητικους λογους αλλα και για λιγοτερο νευρικη συμπεριφορα στην πιστα
Σε μεταδωση : Το μεσσαιο διαφορικο αντικατασταθηκε με 2ταχυτο κιβωτιο ενω  αρχικα το concept ηθελε την συμπλεξη να αναλαβει centax φορμουλας ωστοσο το βαρος και η μεγαλυτερη  αδρανεια που επρεπε να τιθασευσει το centax με τα κατα τα αλλα σκληρα παπουτσακια το εκαναν πολυ ευαλωτο με αποτελεσμα να μην κρατησει παρα λιγα μονο ντεποζιτα  και ετσι την θεση του πηρε ενας κλασικος τριπαπουτσος συμπλεκτης.
Βodypost καi foam bumper επεισης αλλαχτηκαν  ωστε να δεχτουν ενα Porche 911 λεξαν body.
 Το μεγαλυτερο στοιχημα ηταν να μπορεσει να μπει το δυταχυτο στον περιορισμενο χωρο του buggy  χωρις να χρειαστει να μετατωπιστουν το ντεποζιτο οι κοντρες και το servo tray.


Αρχικα σκεφτηκαμε να βαλουμε καποιο δυταχυτο απο φορμουλα 1/8 ωστοσο θα επρεπε να αγοραστουν ή να κατασκευαστουν ενας κεντρικος αξονας για την εδραση του δυταχυτο αλλα και κουπες  για τα κεντρικα ημιαξωνιο .Η λυση ομως υπηρχε ετοιμη απο την kyosho και ηταν το  optional δυταχυτο της με κωδικο  IGW008  το οποιο μπαινει στα rally game gt1 και gt2 της εταιριας.

Σε πρωτο πλανο φαινονται τα υλικα που χρειαστηκαν για την μετατροπη


 Οπερ και εγενετο λοιπον ,το δυταχυτο προσαρμοστηκε στο σασι οι πυργοι του πρωην κεντρικου διαφορικου δεν χρειστηκε να αλλαχτουν απλως μετατοπιστηκαν
,το πισω κεντρικο ημιαξωνιο αντικατασταθηκε απο ενα αλλο κοντυτερο οπως επεισης αντικατασταθηκαν τα δισκοφρενα του Mugen με αυτα της Kyosho για inferno , κατασκευαστηκε carbon upper plate για το δυταχυτο ενω ανοιχτηκαν καινουργιες τρυπες στο σασι ωστε να τοποθετηθει ο κινητηρας πιο πισω.

Η τετραγωνη τρυπα  που ανοιχτηκε απαραιτητη για  να διαφυγουν τυχον πετραδια που μπορει να βρεθουν αναμεσα σε γραναζια δυταχυτου και σασι


Κατασκευαστηκε νεο c/f upper plate για το δυταχυτο 


Το δυταχυτο τοποθετημενο στις βασεις του Mugen με το handmade carbon upper plate


Στην τριχα χωρεσε το δυταχυτο






  Tο τελικο αποτελεσμα με λεξαν porche 911 και το mugen mbx6 2speed rally game ειναι ετοιμο για πιστα!!