ghfhffgfmhj

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Hobbytech str8 ep rally game

Aλλη μια αναφορα για την αφιξη ενος καινουργιου ep 1/8 rally game απο μια οχι και τοση γνωστη εταιρια ,την hobbytech εγινε πριν απο περιπου 2 μηνες.
 To μοντελο φερει 3 διαφορικα  ,με ελικωηδη  ασταλινα hard coated κορωνοπηνια στο εμπρος και πισω διαφορικο ,belted λαστιχα και πολυ επιθετικο look ,ενω εντυπωση προκαλει το προτοτυπο λεξαν-body με το αεροδυναμικο σχημα  και την πλαστικη αεροτομη κατι που δεν συνιθηζετε στα 1/8 bodies.








Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

HOBAO HYPER ST BRUSHLESS CONVERSION (cnc motor mount)





   Ωραιες οι handmade κατασκευες αλλα το φινιρισμα και την ακριβεια μια κατασκευης σε μηχανημα cnc δεν μπορει να την αμφισβητησει κανεις...
   Καταρχας να ευχαριστησω τον  γιωργο που εμπιστευτηκε το ταπινο??? (καθε αλλο παρα ταπινο) hobao hyper st του για να το μετατρεψουμε σε brushless.
Aρχισαμε απ το δεδομενο οτι για βαση μοτερ θα γινοταν σχεδιο για κατασκευη ενιαιας βασης κεντρικου διαφορικου-βασης μοτερ οπως ακριβως οι εργοστασιακες δηλαδη,θα ηταν απο αλουμινο αρκετα χοντρο ωστε να αντεχει καθε ειδους "κακοποιηση"  και αν ηταν δυνατο απο σκληρο κραμα!
Καπως ετσι ξηκινησε σαν ενα προχειρο σχεδιο ...
και καπως ετσι εγινε...
Ενιαια βαση κεντρικου διαφορικου-μοτερ απο αλουμινιο 7075 παχους 1cm

Το μεγαλυτερο στοιχημα σε τετοιες κατασκευες ειναι η ακριβεια ειδικα οταν εχουμε να κανουμε με ανοιγμα ωπης για ρουλεμαν ,εδω ερχετε να αναλαβει το cnc με το οποιο ανοιχτηκε ωπη  ετσι ωστε το ρουλεμαν του διαφορικου να μπαινει χωνευτω (σφιχτα) στο μετταλο με μηδενικους τζογους .







Ετσι η εφαρμογη και το κεντραρισμα με το διαφορικο εγινε μια χαρα ...












  Eνα πολυ σημαντικο πλεονεκτημα αυτου του τυπου βασης ειναι οτι εκτος της στιβαροτητας μας δινει απολυτο κεντραρισμα Pinion μοτερ και spur διαφορικου επεισης  μας δινει την δυνατοτητα να ρυθμισουμε ακριβως το gear mesh (διακενο μεταξυ spur και pinion) οπως φαινετε και στην φωτο απο κατω...




 Το επομενο κομματι αφορουσε το battery tray ....οσο πιο μαζεμενη δουλεια τοσο λιγοτερο βαρος αφου μιλαμε για εξαρτημα  αλουμινου παντα .. ενα φυλλο αλουμινιου παχους 3mm ειναι αρκετο για την κατασκευη της βασης ενω την στηριξη  της μπαταριας αναλαμβανουν τα πολυ χρησιμα velcro και την οριοθετηση καποιες πλαστικες βασεις που μπορει να εχουμε στο εργαστηριο (εγω χρησιμοποιησα Πλαστικες βασεις servo tray απο inferno)


κοπηκε το carbon servo tray και στην θεση του μπηκε το battery tray




 Το haBao πριν την μετατροπη ....περασμενα μεγαλεια   ;D


Hobao hyper st pro

Kαι μετα...