ghfhffgfmhj

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

RC BODY RESTORATION (HOW TO UNPAINT A BODY)


     Ισως πολλοι δεν το γνωριζουν  αλλοι μπορει να μην μπαινουν στην διαδικασια.
Ενα λεξαν ΝΑΙ μπορει να ξαναβαφτει απ την αρχη  και μαλιστα με πολυ καλα αποτελεσματα!

ΠΡΙΝ                                     ΜΕΤΑ

Η αληθεια ειναι οτι αναλογα την συσταση της βαφης (σπρευ) αλλες μπογιες βγαινουν ευκολοτερα αλλες οχι τοσο!Τα ακρυλικα σπρευ βγαινουν πολυ ευκολοτερα πχ απ τα polycarbonate!
   Υπαρχουν διαφοροι λογοι που μπορει να θελουμε  να ξεβαψουμε ενα λεξαν
αλλα ο σημαντικοτερος λογος για να γνωριζουμε αυτην την διαδικασια ειναι οτι θα μας φανει πολυ χρησιμο εαν κατα την βαφη ενος λεξαν με πανω απο 1 χρωματικους συνδυασμους  κανουμε καποιο λαθος στα μασκρισματα. επεισης  πολλες φορες σκεφτομαστε ενα χρωματικο συνδιασμο ο οποιος εντελη δε μας αρεσει και τοσο και  θελουμε να το διωρθωσουμε!Οποτε η τεχνικη αυτη θα μας φανει ισως πολυ πιο χρησιμη για να διορθωσουμε ενα φρεσκοβαμμενο λεξαν απ το  να ξεβαψουμε-ξαναβαψουμε το παλιο μας!Απλα να αναφερω οτι οσο πιο φρεσκια ειναι η μπογια (και ας εχει ξεραθει) τοσο πιο ευκολα και με λιγοτερα υπολοιματα θα φυγει απ το λεξαν μας!
 Στην πραξη λοιπον ....θα χρειστουμε υγρων φρενων dot4 ενα πολυεργαλειο χειρος τυπου dremel(οχι απαραιτητα ωστοσο θα μας λυσει τα χερια και θα κανουμε πιο σωστη δουλεια)ενα scotch brite και ενα ζευγαρι γαντια!
 Θα προσπαθησω λοιπον να ξεβασω -βαψω ενα μεταχειρισμενο λεξαν απο φορμουλα 1/10!


Αρχικα θα αλειψουμε το καπακι με το υγρο φρενων (να μην σταζει αλλα να εχει μια ικανοποιητικη ποσοτητα)και θα το αφησουμε για τουλαχιστον 30 λεπτα ισως μια ωρα ωστε να αρχισει  το χρωμα να μουλιαζει!

Στην συνεχεια θα αρxισουμε να το τριβουμε με την πλευρα του  scotch brite που εχει το συρμα αφου θα το εχουμε βουτηξει  κι αυτο στο dot4!

Η διαδικασια θα επαναληθφει μεχρι να δουμε οτι αρχιζει η μπογια να φεγκιζει (κατα διαστηματα καλο ειναι να καθαριζετε το καπακι και να το ξαναπερνατε με dot4)και να εχει μεινει πλεον ενα πολυ λεπτο στρωμα χρωματος στο λεξαν(καλο θα ειναι να μην βρουμε διαφανο λεξαν με το σφουγγαρακι ωστοσο ακομα κι αν αυτο  συμβει μην ανυσηχητε ... η επιφανεια του λεξαν ειναι διαφανη και ετσι  δεν φαινονται τυχον γρατζουνιες που μπορει να μεινουν απ το scotch brite,αυτο που ισως μπορει να επειρεαστει λιγο ειναι η γυαλαδα του).
 Σ αυτο το σημειο θα παρουμε το dremel και θα βαλουμε ενα βουτσακι στλιλβωματος ,ειναι ιδανικο εξαρτημα καθως μπορεις να εφαρμοσεις αρκετη δυναμη (πραγμα που χρειζετε ωστε να φυγει το χρωμα)και δεν εχουμε φοβο μην χαραξουμε-κοψουμε το λεξαν!



 Εδω βεβαια θελει αρκετη υπομονη καθως αυτη η διαδικασια μπορει να διαρκεσει και πανω απο 3 ωρες για μια επιφανεια λεξαν 1/10 παντα!
Εαν δεν εχουμε dremel συνεχιζουμε με το scotch brite ωστοσο οπως ειπα και πριν το λεξαν ενδεχετε να χασει μερος της γυαλαδας του!



 Στις φωτο και στο βιντεο που ακολουθει θα δειτε οτι οσο προχωραει η διαδικασια και αρχιζει το λεξαν να γινετε διαφανο σε ορισμενα σημεια ενω μπορει να αφαιρειτε το χρωμα  μενει μια ασπρη σκια-θαμπαδα !
 Αυτην την θαμπαδα την αφηνουν τα polycarbonate spray  ενω τα ακρυλικα φευγουν εντελως και το λεξαν γινετε στην κυριολεξια οπως ηταν στην αρχικη του μορφη!Στην συγκεκριμενη περιπτωση τα εμπριμε χρωματα ειναι ακρυλικα ενω το ασπρο οχι ,οπου λοιπον υπηρχε ασπρο χρωμα αφηνει  μια αχνη θαμπαδα!Αυτη η θαμπαδα ωστοσο δε επειρεαζει το τελικο αποτελεσμα παρα ελαχιστα σχεδον δεν φαινετε δηλαδη!Προσοχη ομως εαν εχει μεινει εστω και ελαχιστη μπογια τοτε σιγουρα το αποτελεσμα δεν θα ειναι το επιθυμητο!
 Αφου πλεον θα εχουμε αφερεσει το περισσοτερο χρωμα απ το λεξαν θα εχουν μεινει καποιες γωνιες -εσοχες και σημεια που δεν μπορεσε να περασει το βουρτσακι μας!


 Ωρα να αλαξουμε εργαλειο και να βαλουμε μια τριχινη βουτσα ωστε να βγαλουμε και το παραμικτο ιχνος μπογιας ωστε πλεον να εχουμε ενα διαφανο λεξαν!


 Ετσι πεον το λεξαν ειναι διαφανο




 Αυτο ειναι ολο ,μασκαρετε -βαφετε και ετοιμο το ανακαινισμενο λεξαν !









Διαθεστε ενα απογευμα και δε θα το μετανιωσετε (η απολαυση της δημιουργιας ειναι πολυ πιο εντονη απο απο την χαρα της αγορας ενος καινουργιου λεξαν)




     
 Δειτε το σχετικο βιντεο

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

SCHUMACHER MENACE GTR PICCO .28 (UPGRADES AND PAINTED BODIES)

                        



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ MENACE
Το κλιμακας 1/8 schumacher menace gtr ειναι ισως το μοναδικο 1/8 on road το οποιο εχει ακριβως τις ιδιες διαστασεις με φορμουλα (300mm μεταξονιο και 260mm πλατος)  αλλα δεν ειναι ουτε rally game ουτε φορμουλα(1/8 on road car)!Ανηκει ισως σε μια δικια του κατηγορια καθως ειναι ιδιαιτερο σε πολλα του σημεια!
 Να αναφερω για την ιστορια οτι το menace ξεκινησε την παραγωγη του σαν Monster και στην συνεχεια με καποιες αλλαγες σε αναρτησεις ,πυργους αναρτησεων και φυσικα ζαντολαστιχα βγηκε και η ασφαλτινη εκδοση ενω υπαρχουν αλλα δυο μοντελα της εταιριας τα οποια βασιζονται και χρησιμοποιουν πολλα ιδια ανταλλακτικα με το menace τα οποια ειναι τα κλιμακας 1/10  fusion και mi1!

menace .21 4x4 monster truck
 Αν ειναι ιδιαιτερο και σπανιο το θερμικο menace gtr τοτε τι να πει η ηλεκτρικη του εκδοση menace gtrE η οποια εφοδιαζετε με το ιδιο 3ταχυτο σασμαν με την θερμικη εκδοση!
Εχετε ξαναδει 1/8 on road 3ταχυτο ηλεκτρικο ?????? δεν νομιζω!



Shcumacher menace gtr-e


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
 Η μεταδωση γινετε με εναν και μονο ιμαντα ο οποιος μεταφερει την κινηση απο το 3ταχυτο σασμαν ( ΝΑΙ 3ταχυτο )στα εμπρος και πισω διαφορικα μεσω ενος κεντρικου  Pulley!Ειναι μια ασυνιθιστη διαταξη την οποια συνηθιζει η shcumacher οπως επεισης και το τριταχυτο σασμαν!





To menace λοιπον οπως προειπα εχει απευθειας μεταδοση στους εμπρος και πισω τροχους μεσω του ιμαντα οπως στις φορμουλες δηλαδη αλλα φερει εμπρος και πισω διαφορικα οπως στα rally game ,τα οποια μαλιστα ειναι και μπιλατα!Οι γεωμετρια του βεβαια θυμιζει χωματινο αμαξι αφου  αρχικα γι αυτο ειχε κατασκευαστη με αυξημενο caster στους εμπρος τροχους και επεισης αυξημενο toe in στους πισω,  δυστηχως ομως ουτε το caster αλλα ουτε και το toe  ρυθμιζοντaι αλλα ουτε υπαρχουν εξαρτηματα της εταιριας ωστε να μπορεσει να προσαρμοστει η γεωμετρια του σε συνθηκες πιστας!
 To βαρος του μοντελου με πληρες φορτιο και λεξαν  ειναι κατι παραπανω απο 2.300kgr κανωντας το παναλαφρο !
 Οι τροχοι που χρησιμοποιει ειναι 2.2" με 14mm καρε ενω το λεξαν ειναι ισως τo μοναδικo gt class body για την κατηγορια 1/8 on road και πιο συγκεκριμενα ειναι το mc laren f1 gtr το οποιο ερχετε απ το εργοστασιο με ενα βαψιμο που δε το αναδικνυει καθολου η αληθεια ειναι !

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ MENACE GTR
  Ερχομαι λοιπον στο δικο μου menace και στις αναβαθμισεις που εχουν γινει .Ειναι ουσιαστικα ενα menace με μιξη ανταλλακτικων απο αλλα μοντελα της shcumacher και οχι μονο!
Η εικονα που βλεπετε παρακατω ειναι το εργοστασιακο μοντελο 

   Η shcumacher ειχε φροντισει ωστε να υπαρχουν σχεδον ολα τα πλαστικα εξαρτηματα σε αλουμινενια ετσι λοιπον  μετατραπηκε σε full aluminum-carbon



Η λιστα ειναι μεγαλη και περιλαμβανει πολλους κωδικους που πλεον ειναι δυσευρετοι εως ανηπαρκτοι!
1)front alloy wishbones
2)rear alloy wishbones
3)front alloy hub carriers
4)front alloy c hub
5)rear alloy hubs
6)front and rear alloy diff mount
7)alloy diff dirt cover
8)alloy gear dirt cover

  Επιπλεον φερει πολλα εξαρτηματα απο το αγωνιστικο 1/10 shcumacher r12 οπως
1)alloy front and rear upper arms
2)alloy upper suspension mounts
3)alloy rear suspension mounts
4)carbon shock towers
5)alloy threaded shock towers

Για να προσαρμοστουν οι αναρτησεις στους  μικροτερους σε μηκος πυργους αναρτησεων του r12 εβαλα δυο χειροποιητους carbon ανταπτορες στον καθε πυργο!



Οσον αφορα την μεταδωση  εχουν τοποθετηθει αξονες cvd σε ολους τους τροχους ,ατσαλινες κουπες διαφορικων(alloy diff output) ενω επεισης ατσαλινα ειναι τα Turnbukles των πανω ψαλιδιων!






 Το μοτερ που εχω βαλει ειναι ενα Picco .28 9θυριδο το οποιο δινει η schumacher με το rtr 1/10 fusion ,απ το fusion επεισης ειναι και η τριταχυτη καμπανα (24-28-32t)




 Oι τροχοι ειναι απο kyosho superten fw04 (οι πισω ειναι φαρδυτεροι απ τους εμπρος) εχουν 14mm καρε αλλα για να προσαρμοστουν χρειστηκε να μπουν ειδικοι ανταπτορες



 Το πισω toe in των εξωφρενικων 10 μοιρων μειωθηκε στις 3μοιρες !Για να γινει αυτο δεν υπηρχε αλλη επιλογη απ το να ανοιχτουν καινουργιες τρυπες στο σασι και να προσαρμοστουν τα ψαλιδια σε αλλη θεση δινωντας  μικροτερη γωνια!

Στην εικονα φαινετε η συγκλιση των τροχων (10 degress rear toe in) του menace σε σχεση με το inferno


Τα ψαλιδια μπηκαν σε διαφορετικη θεση και η συγκλιση μειωθηκε στις 3 μοιρες (3degress rear toe in)

Οπως ειπα και πριν το λεξαν ερχετε βαμμενο απ το εργοστασιο ωστοσο τα προχειρα αυτοκκολητα με τον οχι και τοσο scale χαρακτηρα δε το αναδεικνυουν καθολου!



 Παρακατω θα δειτε  φωτογραφιες με 3 διαφορετικα bodies τα οποια εχω βαψει και ελπιζω να σας αρεσουν!

                                                     MC LAREN MARLBORO LOOK


                                                              MC LAREN MARTINI LOOK 
      



                                                          MC LAREN LARK LOOK