ghfhffgfmhj

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

OFNA JAMMIN CRT X2 BRUSHLESS CONVERSION WITH MECHANICAL DESK BRAKES(PART 2)

 Συνεχεια απ το δευτερο μερος
Τα bodies που δινει η οfna με τα truggy δε με εντιποσιαζουν ετσι αγοραστηκε λεξαν της jconcepts για rc8 το οποιο ταιριαξε μια χαρα ....







Χρειαστηκε μονο να ανοιχτουν δυο τρυπες ωστε να φωλιαζει στην βαση του εμπρος προφυλακτηρα..


Μασκαρισμα με χαρτοταινια ,handmade carbon αυτοκκολητα και ....





 





 Δειτε το σχετικο video εδω : http://www.youtube.com/watch?v=blvCNjPNFLg






Τρίτη 29 Μαΐου 2012

THUNDER TIGER MTA-4 BRUSHLESS







Ενα απο τα πιο αξιοπιστα nitro trucks  1/8 της αγορας  ειναι το mta 4 της Thunder tiger την  ιδια ακριβως εκδοση  βγαζει και η team associated για οσους δεν γνωριζουν και το ονομαζει mgt !
  Ο (δημητρης)  κατοχος και φιλος του συγκεκριμενου mta-4 της μετατροπης  "ψημενoς"  να μην αγορασει την καινουργια brushless εκδοση που βγαζει η thunder tiger ηθελε απλα να μεταμορφωσει και να ζωντανεψει το παλιο του monster το οποιο μετραγε ηδη 5 χρονια ζωης!

  Aφου λοιπον γιναν οι απαρετητοι ελεγχοι στα μηχανικα μεροι του αυτοκινητου φανηκε οτι ηταν σε πολυ καλη κατασταση παρα τα χρονια του και ετσι αποφασισαμε να το μετατρεψουμε σε ηλεκτροκινητο!
   Το μεγαλυτερο και ισως απ τα μοναδικα προβληματα που ειχε το συγκεκριμενο μοντελο ηταν τα ευσθητα γραναζια του σασμαν  και ειδικα το γραναζι της δευτερας (ειναι η εκδοση s28 ) οποτε το σασμαν θα επρεπε να παρει ποδι κ στην θεση του να μπει κεντρικο διαφορικο!
 Παρραληλα θα επρεπε να μπουν και καινουργια κεντρικα ημιαξωνια αφου πλεον τα μαμα θα ηταν πολυ κοντα !
Σασμαν και ημιαξωνια πηραν "ποδι".....
....Kαι την θεση τους πηραν αυτα !

  Ετσι λοιπον και εγινε κ την θεση του σασμαν πηρε ενα διαφορικο απο kyosho inferno στο οποιο μπηκε 25000cps σιλικονη και ενα spur gear 46t ενω μετα απο ψαξιμο με συμβατοτηες επιλεχθηκαν κεντρικα ημιαξωνια cvd απο hobao hyper st(113mm) και kyosho inferno st-r(103mm)!
  Το διαφορικο βιδωθηκε σε πλακακι αλουμινιου το οποιο με την σειρα του βιδωθηκε στο σασι ενω φτιαχθηκε και καινουργιο diff plate με ανοιγμα στο επανω μερος ωστε να περναει το Pinion του μοτερ!
Για την προσαρμογη των cvd τροχισαμε και φτιαξαμε πατουρα στους αξονες των δυο bevel gear ωστε να πατησουν οι σκουλικοβηδες των cvd καθως δεν υπηρχαν συμβατα cvd με περαστους πειρους (οπως ειναι η διαταξη των μαμα ημιαξωνιων).


ΠΡΙΝ....


ΜΕΤΑ...


   Εμενε πλεον το κομματι "στιριξη και βαση του μοτερ" !
Φτιαχτηκε  μια βαση μοτερ τυπου Γ η οποια ενυσχηθηκε με μια κοντρα στην καθε πλευρα η οποια τοποθετει το μοτερ πανω απ το διαφορικο και σε αποσταση απ αυτο τοσο ωστε θα χρειαζομασταν long sized pinion !

  Tα ηλεκτρικα που επιλεξαμε ηταν το βαρκισιο μοτερ της leopard (4282 1600 kv) μεγιστης ισχυς 3,5KW και το xerun 150a esc της hobbywing ενω στο τιμονι εμεινε το πολυ καλο σερβο Της ace που φοραγε ηδη απ το εργοστασιο!
  Eνα πολυ ωραιο κομματι της μετατροπης ειναι το roll cage το οποιο ειχε ηδη αγοραστει απ τον ιδιοκτητη και πλεον το mt4 brushless ηταν ολοκληρωμενο!


Δειτε το video με το τερας εδω